Άκης Πετρετζίκης: «Όταν ξεκίνησα το όνειρό μου ήταν…»

Άκης Πετρετζίκης: "Όταν ξεκίνησα το όνειρό μου ήταν..."

Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς σεφ της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο περιοδικό Downtown, μεταξύ άλλων μίλησε για τα πρώτα του βήματα, αλλά και για το πώς αισθάνεται που έχει φτάσει τόσο ψηλά.

«Νιώθω πολύ περήφανος. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το να δημιουργεί κάποιος μια συνταγή και να τη μοιράζεται με τον κόσμο, είναι μια τεράστια ευθύνη. Γιατί ο κόσμος θα επενδύσει χρόνο, χρήμα και διάθεση σε αυτή. Η συνταγή πρέπει να πετύχει. Νιώθω περήφανος, λοιπόν, κάθε φορά που ακούω κάποιον να λέει για μένα: «Όποια συνταγή του Άκη κι αν έχω κάνει, έχει βγει!»», αναφέρει ο Άκης.

Και συνεχίζει: «Κάθε φορά που ένας άνθρωπος μπαίνει στην κουζίνα με μια συνταγή μου για να ετοιμάσει ένα σπιτικό γεύμα, για μένα είναι επιτυχία. Αυτό είναι το σημαντικότερο επίτευγμα μου. Το ότι κατάφερα να δείξω στον κόσμο ότι η μαγειρική είναι για όλους. Ακόμα και για όσους δεν έχουν ιδέα από μαγειρική!».

Μάλιστα, όσον αφορά το ξεκίνημά του, ο Άκης Πετρετζίκης είπε: «Όταν ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα, το όνειρο μου ήταν να ανακαλύψει ο κόσμος την κουζίνα του. Να ζήσει μέσα σε αυτήν και να δημιουργήσει. Ήθελα να φέρω το σπιτικό φαγητό και πάλι στο προσκήνιο. Να γίνει η μαγειρική και πάλι τάση. Να την αγαπήσουν όχι μόνο οι μεγάλοι, αλλά και τα παιδιά. Διαβάζοντας τα σχόλια του κόσμου, νομίζω ότι τα κατάφερα. Το μόνο «στρατηγικό πλάνο» που είχα, λοιπόν, ήταν να ονειρεύομαι. Να βάζω στόχους, να τους πετυχαίνω και στη συνέχεια να βάζω τον επόμενο. Ποτέ δεν σταμάτησα να βάζω στόχους και να δουλεύω γι’ αυτούς».